Hävstång är förhållandet mellan volymerna som handlas, dvs det totala investeringsbeloppet med multiplikatorn som tillämpas, och det använda marginalbeloppet.

Vad är den högsta hävstången för varje tillgångsklass?

a. 30:1 för major-valutapar (3,33% marginal)

b. 20:1 för minor-valutapar, guld och stora index (5% marginal)

c. 10:1 för råvaror som inte guld och små index (10% marginal)

d. 5:1 för individuella aktier och andra referensvärden (20% marginal)

e. 2:1 för kryptovalutor (50% marginal)

Hur kommer detta att påverka mitt handelskonto hos Libertex?

När du handlar tillgångar påverkas hävstången som används av klassen som tillgången tillhör. Med högre hävstång behöver du mindre pengar (marginal) för att öppna en position, vilket låter dig öppna stora affärer samtidigt som du bara investerar en bråkdel.

På samma sätt, om hävstången är låg kommer du behöva mer av dina egna pengar för att öppna en position.

Hur vet jag det totala antalet affärer jag kan öppna när mitt kontosaldo är N?

Högsta belopp = Fri marginal * Högsta hävstång för tillgångsklassen i fråga

Exempel 1.

Låt oss anta att ditt kontosaldo ännu en gång är 10 000 EUR, men att du vill öppna flera affärer med EUR/USD.
Det här är ett major-valutapar, så den högsta hävstången här är 30:1.
Därmed är det högsta handelsbeloppet när hävstång används 10 000*30= 300 000 EUR.
Så du kan öppna hur många affärer med EUR/USD du vill, men det totala värdet, inklusive hävstång, kan inte överstiga 300 000 EUR.

Exempel 2.

Låt oss anta att ditt kontosaldo ännu en gång är 10 000 EUR, men att du vill öppna flera affärer med guld.

För minor-valutapar, guld och stora index är den högsta hävstången 20:1.

Därmed är det högsta handelsbeloppet när hävstången används 10 000*20= 200 000 EUR.
Om du vill handla utan begränsningar kan du bli en professionell handlare. Klicka här för att få reda på hur .