Hvorfor opdeler mæglerne alle investorer i detail og professionelle kunder?

Det primære mål er at levere maksimal sikkerhed og den bedste support. Denne politik tillader dig også at vælge den mulighed som passer bedst til dig. Hvis du ønsker maksimal sikkerhed, bør du vælge at være detail kunde, men hvis du er en erfaren trader, er i stand til at bedømme risici og villig til at handle baseret på dine egne erfaringer, så kan du blive en professionel kunde.

Eksempel.

Lad os antage følgende: Du har en yacht og du har besluttet dig for at tage ud og sejle. Når du letter anker, er vejret solrigt, med en god brise. Men kun to timer senere er der opsejling til storm, hvor himlen bliver dækket af skyer og yachten ligger ustabilt i vandet på grund af bølger.

CFD handel er meget lig havet, hvor vejret ændres konstant. Derfor er det vigtigt at du kan vurdere dine evner og forstår hvilken status som er bedre og mere komfortabel for dig: professionel eller detail. Detail status kan du sammenligne ved at sejle tæt på kystlinjen, da du her fuldt beskyttet mens du nyder din handel. I modsætning betyder en professionel status at du sejler på åbent hav i jagt mod nye horisonter. Klik her for at lære mere om kundekategorisering.

Detail kunder

Når du åbner din konto, bliver du automatisk tildelt en stauts som detail kunde. Følgende viser gearingen afhængigt af hvert aktivs klassificering :

a. 30:1 for store valutapar (3,33% margin)

b. 20:1 for små valutapar, guld, og store indekser (5% margin)

c. 10:1 for råvarer andet end guld og små indekser (10% margin)

d. 5:1 for individuelle aktier og andre referenceværdier (20% margin)

e. 2:1 for kryptovaluta (50% margin)

Professionelle kunder

I modsætning til detail kunder, er professionelle kunder erfarne tradere som ved hvordan de kan vurdere alle de risici som man kan stå overfor ved handel.

Hvis du bliver en professionel kunde, vil du blive i stand til at handle uden nogen begrænsninger med hensyn til gearing, hvilket vil tillade dig at åbne større handler med samme oprindelige investering.