Gearing er forholdet mellem den volumen som bliver handlet, dvs. det samlede investeringsbeløb med anvendt multiplikator, og det brugte margin beløb.

Hvad er den maksimale gearing for hvert aktivs klassificering?

a. 30:1 for store valutapar (3,33% margin)

b. 20:1 for små valutapar, guld, og store indekser (5% margin)

c. 10:1 for råvarer andet end guld og små indekser (10% margin)

d. 5:1 for individuelle aktier og andre referenceværdier (20% margin)

e. 2:1 for kryptovaluta (50% margin)

Hvordan vil det påvirke min handelskonto hos Libertex?

Når du handler et aktiv, vil den anvendte gearing afhænge af klassen som aktivet tilhøre. Med højere gearing, behøver du mindre penge (margin) til at åbne en position, som tillader dig at åbne større handler selvom du kun investere et lille beløb. Omvendt, hvis gearingen er lav, har du brug for flere midler til at åbne din position.

Hvordan kan jeg vide det samlede antal handler som jeg kan åbne når min kontosaldo er N?

Maksimum beløb
= Fri margin * maksima gearing for det pågældende aktiv.

Eksempel 1.

Lad os igen antage at din kontosaldo er €10.000, men du ønsker at åbne flere handler i EUR/USD. Dette er et stort valutapar, så den maksimale gearing er 31:0. Således er dit maksimale samlede handelsbeløb med multiplikator anvendt 10.000 * 30 = €300.000. Du kan derved åbne lige så mange EUR/USD handler som du ønsker, men deres samlede værdi, inklusiv multiplikator, må ikke overstige €300.000.

Eksempel 2.
Lad os igen antage at din kontosaldo er €10.000, men du ønsker at åbne flere handler i guld. For mindre valutapar, guld og større indekser er den maksimale gearing 20:1. Således er dit maksimale samlede handelsbeløb med multiplikator anvendt 10.000 * 20 = €200.000. Hvis du ønsker at handle uden begrænsninger, så kan du blive professionel trader. Klik her for at lære hvordan.