Margin er et beløb som bliver reserveret på kontoens saldo for at kunne understøtte åbne transaktioner. Når en handel er lukket, vil beløbet igen blive tilgængeligt.

Hvordan udregner jeg min margin?

Eksempel 1

Lad os antage at din kontosaldo er 10.000 EUR, og du ønsker at investere 200 EUR I EUR/USD med en multiplikator på 500. Når du åbner din handel, vil din margin blive udregnet som følgende:
Margin = investeringsbeløb x multiplikator / gearing
I vores eksempel:
Margin = 200 * 500 * 1/30 = 3.333 EUR.

Når du åbner dine handler, skal du være opmærksom på at du har noget fri margin på din konto. Faktisk, er din fri margin forskellen mellem din nuværende kontosaldo og den margin som du allerede har brugt:

Fri margin = Kontosaldo – brugt margin

Hvor meget margin vil være fri til at åbne nye positioner hvis min kontosaldo er 10.000 og den brugte margin er 3.333?

I dette tilfælde vil din fri margin være: 10.000 - 3.333 = 6.667 euro, som du kan bruge til at åbne nye handler med.